איך בוחרים קבלן גבס?

בניה עם גבס היא התמחות מיוחדת בפני עצמה. לכן, אם רוצים להבטיח תוצאות ברמה גבוהה מעבודה כזו, חשוב מאוד לבחור בבעלי מקצוע איכותיים, אשר מתמחים בכך. כך תבחרו קבלן גבס איכותי:

קבלן גבס מדביק פלסטר גבס על גבי לוח גבס

מומחה ולא כולבויניק

שיפוצים ובניה בכלל, הם תחומים שבהם יש מגוון רחב מאוד של מיומנויות ותחומי משנה.

עבודה עם גבס, היא מסוג הדברים שרבים התנסו בו. עם זאת, מומחיות של ממש בעבודה עם גבס, זה כבר עניין אחר.

לכן, מומלץ מראש לחפש קבלני גבס – אנשים שמתמחים בדיוק בכך.

מומלץ שלא להסתפק ב"כולבוייניקים", שאמנם כבודם במקומו מונח, אבל כאן דרוש מומחה.

מעבר להתמקדות במומחים לעבודה עם גבס, תצטרכו להשקיע לא מעט זמן, בבחירת המומחה שמתאים לכם ביותר.

חשוב לבדוק ניסיון קודם, שיהיה קרוב ככל הניתן לאופי העבודה שאתם רוצים. עוד היבט חשוב, הוא כמובן לחפש חוות דעת על בעלי המקצוע.

את אלה חשוב לקחת בעירבון מוגבל, מאחר שיש לא מעט מקרים של חוות דעת מזויפות, בעד (על ידי בעלי מקצוע לא ישרים) או נגד (אפילו על ידי מתחרים).

לרוב, אוסף חוות דעת דומות מדי וקיצוניות, לכאן או לכאן, הן "נורה אדומה" מבחינה זו.

באתר בעל המקצוע או ישירות מפיו, תוכלו לברר מי היו לקוחותיו הבולטים עד כה ולהתרשם מרמתם (במיוחד אם מדובר בלקוחות עסקיים ידועים).

האינטראקציה הישירה עם בעל המקצוע חשובה ביותר, בכדי לקבל ממנה אינדיקאטורים ראשונים לגביו. האם ועד כמה הוא זמין? חוזר במהירות להודעות?

שימו לב במיוחד לתשובותיו לשאלותיכם. אם למשל שאלתם לגבי סוג מסוים של עבודה ותשובתו היא שהוא לא עושה אותה, האם ההסבר שלו נשמע כהתחמקות מחוסר ידע? או שהתשובה נשמעת מקצועית?

תוכלו כמובן להשוות בנקודה זו תשובות של אנשי המקצוע השונים.

קבלן גבס קודח בתוך קיר גבס במאצעות מקדחת יד

היבטים כספיים חשובים

ההיבט הכספי הוא באופן טבעי היבט משמעותי מאוד בבחירת קבלן מכל סוג שהוא. המטרה היא לבחור בקבלן הגבס אשר מספק את התמורה המרבית, ביחס לעלות שהוא מבקש.

המחירים שתקבלו עשויים להיות בטווח רחב למדי, כאשר הצעת המחיר הזולה ביותר צריכה להיות אם כבר נורה אדומה (זול כי הוא חדש בתחום? זול על חשבון מה?).

מצד שני, היקר ביותר לא בהכרח מוגזם וכדאי להתעמק בפרטים ובמידת הצורך לשאול, לגבי הסיבה למחיר הגבוה. בכדי להשוות את ההצעות מבחינה כספית (ולא רק) חשוב מאוד לבקש מהקבלנים הצעות מחיר מפורטות או לפחות להעיף מבט בדף מחירונים לעבודות גבס.

לשם כך, חיוני כמובן להבין קודם כל מה בדיוק אתם רוצים. קבלן עשוי להציע לכם לדוגמא עבודה עם חומר גלם יקר יותר כמו גבס אדום, בעוד שאחרים ברובם יציעו עבודה בגבס לבן וזול.

חשוב שתבינו מה יתרונות הגבס האדום (עמיד בפני אש) ותחליטו מראש האם זה מה שאתם רוצים או לא. עוד מומלץ, לשלם לקבלן הדרגתית ורק בסוף להעביר תשלום אחרון, גדול יחסית.

כך, במקרה שהעבודה תיעצר מכל סיבה שהיא, תצמצמו מראש את הנזק הכספי. אגב, עבודות גדולות במיוחד מתומחרות לרוב לפי מטר מרובע, בעלות שתקטן ככל שנדרש היקף בניה גדול יותר.

ערכים מוספים

לחלק מהקבלנים עשויים להיות ערכים מוספים מיוחדים שהם מציעים וחשוב לקחת זאת בחשבון. שימוש בתוכנת המחשה בתלת ממד, עשוי לסייע להמחיש ללקוח כיצד יראה מבנה הגבס שהוא מבקש לבנות.

בעיצובים בכיוון יותר "אמנותי" בגבס, תחפשו כמובן אדם בעל ניסיון בכך וניסיון כזה יהווה אז יתרון משמעותי מאוד. האם תזדקקו לעבודות חשמל, דוגמת העברת קווי חשמל, נקודות חשמל במבנה הגבס, תאורה מוטמעת בו וכדומה?

במידה וכן, האם עבודות כאלה יתבצעו באופן מקצועי, והאם הן כלולות במחיר? כמובן, כאשר מדובר על עבודות חשמל, הן חייבות להתבצע על ידי חשמלאי מוסמך בלבד. ומה לגבי עבודות שפכטל או צביעה? גם לגביהן שווה לשאול.

השוואה חכמה

איכות הקבלן איתו תעבדו, תלויה בסופו של דבר באיכות תהליך הבחירה שלפיו תלכו. מומלץ קודם כל להבין את כל המונחים שלא מובנים לכם עדיין בנושא עבודות הגבס.

למעשה, רצוי לעשות זאת בשלב מוקדם ככל הניתן – מראש או תוך כדי היתקלות במונח או שיקול חדש לאורך תהליך בחירת הקבלן. בצורה כזו, תוכלו לשאול לגבי נקודות אלה שאלות חכמות יותר את כל ה"מועמדים" ולהבין טוב יותר את התשובות.

כדאי להחליט מראש, גם לגבי סדר החשיבות עבורכם, של היבטים שונים בהשוואה. מה אתם מגדירים כדברים הכרחיים לחלוטין, שבלעדיהם לא תעבדו עם קבלן מסוים? ומה מוגדר מבחינתכם כבעל חשיבות משנית?

סינון ראשוני מהיר, עשוי להתקבל בעזרת כמה דברים שמומלץ בכל מקרה לעשות. משרד הבינוי והשיכון ממליץ "לעיין בפנקס הקבלנים כדי לבדוק אם הקבלנים רשומים בפנקס הקבלנים".

כמו כן, מומלץ לבדוק האם יש לקבלן הגבס ביטוחים רלבנטיים ואיזה (חלקם רלבנטיים גם ללקוח). עוד נקודה לסינון ראשוני, חשובה במיוחד, היא לוודא שהקבלן מסכים לעבוד עם הסכם וקבלות.

את ההשוואה עצמה, חשוב כמובן לעשות לפי מפרט זהה של העבודה. כאשר לכם יהיה ברור מה בדיוק אתם רוצים לבנות ולא "בערך", תוכלו לקבל מבעלי המקצוע הצעות מחיר בהתאם.

הדבר יתבטא לדוגמא, בנקודות כמו מידע על סוג לוחות הגבס, על הקונסטרוקציה והחיזוקים למבנה, על תוספות שיידרשו למבנה (דוגמת קרניזים למשל), האם תידרש הובלה (משמעותי כספית, בהיקפי עבודה גדולים) וכן העבודות המשלימות (חשמל, צביעה, שפכטל).